Cuma, Ağustos 26, 2011

BEYAZ GÜVERCİNLİ LİMONLU JÖLE


Malzemeler
2 Paket Limon Jölesi
Ceviz Büyüklüğünde 6 Top Marzipan Hamuru
YapılışıMarzipan hamurundan ceviz büyüklüğünde parça koparılır.Bundan fındık kadarını ayırıp bir büyük bir küçük top şekli yapalım.Büyük topun bir ucu yuvarlayarak sivriltilir.



Bu uç yukarı doğru kaldırılır.Sonra kıvrılarak güvercinin başı oluşturulur.



Sonra diğer uç üstten bastırılarak kuyruk oluşturulur.



Bıçakla kuyruk kısmı tüylerini vurgulamak için çizgiler yapılır.



Küçük top bastırılarak daire elde edilir.Bıçakla ortadan ikiye bölünür.



Bu parçalar güvercinin kanatlarını oluşturur.



Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan limon jölesi soğuması beklenerek güvercinlerin üzerine dökülür.Ve yerinden kımıldatmadan donması beklenir.Jöle dökme işlemi buzdolabı yakınlarında yapılmalı fazla hareket ettirmeden dolaba kaldırılmalı.Hareket edince marzipan hamurundan beyazlar dağılıyor.Jöle donunca kare dilimlere bölünerek servis edilir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder