Cuma, Ağustos 26, 2011

milföy tarifleri

SOSİSLİ MİLFÖY ÇANAKLARI



Son derece pratik bu çanaklar ani misafirim geldiği zaman adeta kurtarıcım oluyor. Dolabınızda hazır milföy hamurunuz varsa bu börekleri yapmak ve servise sunmak sadece 30 dakikanızı alacaktır. İç malzemesini keyfinize göre değiştirebilirsiniz.
MALZEMELER:

-6 adet milföy hamuru
-6 adet sosis
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 adet domates
-1 tatlı kaşığı salça
-1 adet yumurta sarısı
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
-Kekik

YAPILIŞI:
Öncelikle sosisler halka halka doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz kavurulur. Daha sonra soyulmuş ve ufak parçalar halinde doğranmış domates ve salça ilave edilir. Domates suyunu çekinceye kadar biraz pişirilir. Tuz, karabiber ve kırmızbiber ilave edildikten sonra ocaktan alınır.

Bu arada milföy hamurları buzluktan çıkartılarak yumuşamaları beklenir. Tart kalıpları güzelce yağlanır ve milföy hamurları düzgünce yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi bu kalıpların içine yerleştirilir. Ortalarına hazırlanmış olan sosisli harç paylaştırılır. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerleri taze kekik dalları ile süslenerek servis yapılır. (Arzuya göre sosisli harç hazırlanırken içine kuru kekik de konulabilir. Yine arzuya göre üzerlerine kaşar rendesi dökülerek de servis yapılabilinir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder