Salı, Ağustos 23, 2011

: ege bölgesi tarhana yapılışı


Kışlık Tarhana Yapımı

1 kg közlenmiş veya haşlanmış kırmızı biber
Yarım kg yoğurt
Yarım kg doğranmış soğan
150 gr.biber yada domates salçası (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz ayrıca yarı yarıya da kullanılabilir)
Yarım kg domates (rende)
Yarım ekmek hamuru (kendinizde mayalayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (1 kg kadar)

Yapılışı
Bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun (ele yapışan bir hamur olmalı).3 gün boyunca kabardıkça yoğurun.Temiz bir bezin üzerine küçük parçalar halinde yayın ve açıkta kurutun.İyice kuruduktan sonra un gibi olacak şekilde ince bir süzgeçten geçirin kurutmaya devam edin.Kavanozlara doldurup arzu ettiğiniz zaman içinden birkaç kaşık alıp suda eritin ve pişirin.Servis yaparken tabağa arzu ettiğiniz kadar ekmek doğrayın çorbayı döküp beyaz peynir ve sucukla süsleyin en son kırmızı biberli tereyağ gezdirin.Sade içilebileceği gibi üzerine kavrulmuş soğanlı kıymada serpilebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder