Cuma, Ağustos 26, 2011

köfte soslu cesitleri

Nefis soslu köfte tarifleri



Nefis soslu köfte tarifleri

Alışılmışın dışındaki köfte tarifleriyle damak zevkinizi süslemeye ne dersiniz?

Pratik, lezzetli hazırlanan köfteleri hepimiz çok seviyoruz. Peki ya size vereceğimiz soslu köfte tariflerini hiç denediniz mi? Birbirinden leziz soslu köftelere hayır diyemeyeceksiniz...


Fesleğen ve sarımsak soslu köfte

4-6 Kişilik

Gerekli malzemeler:

Yarım kg kıyma

1 yumurta

3-4 yemek kaşığı galeta unu

1 rendelenmiş soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Fesleğen ve sarımsak soslu köfte

Yarım demet taze fesleğen

4 diş sanmsak

1 su bardağı mayonez

Yarım çay bardağı krema

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Köfte için gerekli tüm malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Parmak şeklinde köfteler hazırlayın. Köfteleri ince bir tabaka halinde una bulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın.

Köfteleri tavaya alıp orta ateşte her tarafını kızartıp servis tabağına alın. Sos için fesleğeni ve sarımsağı mutfak robotunda çekin. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Köfteleri sosla birlikte servis yapın.


Domates soslu yumurtalı köfte

4-6 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

Yarım kg kıyma

1 rendelenmiş soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

2-3 dilim ufalanmış bayat ekmek

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, kekik

4 yumurta

Kızartmak için ayçiçek yağı

2 su bardağı un

Domatesli sos için:

3-4 domates

2 çay kaşığı toz fesleğen

4-5 dal ince kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, sarımsak tozu

Hazırlanışı:

derin bir kabın içinde kıyma, soğan, sarımsak, bayat ekmek, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Unu bir tabağa alın. Köfteleri una balayın. Kızartma tavasında yeteri kadar ayçiçeği yağını ısıtın. Köfteleri tavaya ekleyip her tarafını orta ateşte kızartıp havlu serili bir tabağa alın.

Tereyağını derin bir tavada eritin. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Toz fesleğen, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Köfteleri tavaya ilave edin. Aralarına yumurtaları kırın. Yumurtaların sarılarını az pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Yoğurtlu köfte

6-8 Kişilik

Gerekli malzemeler:

1 kg yağsız koyun kıyması

2 orta boy soğan

3-4 dilim bayat ekmek içi

Tuz. karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, kekik, sarımsak tozu

1 su bardağı un

Kızartmak için ayçiçeği yağı

Yoğurtlu sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı su

4-5 diş sarımsak

3 su bardağı yoğurt

Kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Soğanları rendeleyin. Derin bir kabın içine kıymayı alın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi. tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapın. Köfteleri hafifçe tınladıktan sonra kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Tereyağını tencereye alın. Üzerine unu ilave edip kavurun. Ardından suyu ekleyip sürekli karıştırarak beşamel sos yapın.

Ocaktan alıp içine yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın. Başka bir tavada tereyağını eritip pul biberi ilave edin ve iyice ısıtın. Servis tabağına önce köfteleri alın. Üzerine yoğurtlu sosu döküp pul biberli yağı gezdirin ve servis yapın.
ekolay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder