Salı, Ağustos 23, 2011

Görseller Bayanlar Mauritius

Mauritius Adası olağanüstü doğal güzelliğiyle en romantik tatil yerlerinden biri. Ayrıca çocuklu aileler için de çok uygun.



NEREDE:
Mauritius Cumhuriyeti (Republic of Mauritius) Hint Okyanusu’nda yer alan bir ada ülkesidir. Madagaskar’ın 900 km. kadar doğusunda ve Hindistan’ın 3.943 km. güneybatısındadır. Yüzölçümü 2.040 km² olup nüfus 1.230.602 ‘dir (2005). St.Brandon Rodrigues ve Agalega Adaları da Maritus Cumhuriyeti’ne dahildir. Maritus coğrafî olarak Hint Okyanusu’ndaki Maskaren Adaları’nın bir parçasıdır. Başkenti Port Louis’dir. Maruitius halkı Türk İstiklal Savaşı yıllarında ülkemize yardım gönderildiğini ancak yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı hakkında bilgileri olmadığını açıklamıştır.

Adaya XVI. yüzyılın başlaraında ilk olarak Portekizliler adım atmıştır. XVIII. yüzyılda ise Fransızlar tarafından işgal edilmiştir.


Ünlü Hindu tapınağı Maheswarnath buradaki Triolet kasabasındadır. Adanın kuzeyinde ise Grand Bay mevkii önemlidir.




ULAŞIM NASIL?:
Mauritius Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. Yalnızca Dubai aktarmalı uçulduğunda Dubai transit vizesine ihtiyaç duyulabiliyor. Uçuş süresi yaklaşık olarak 8 saat.

Adada doğal ortamı bozulmamış bir plajda güneşlenebilirsiniz.


NE ZAMAN GİDİLİR?:
Sıcaklık tüm yıl boyunca 24 ile 30 derece arasında değişiyor. En sıcak aylar Aralık-Ocak-Şubat en serin aylarsa Haziran-Temmuz-Ağustos . Günde ortalama yedi saat güneşli olan adada ılımlı bir deniz iklimi hüküm sürüyor.

Adada golfseverler için çok özel tesisler bulunuyor.


Mauritius Adası’nda mercan resiflerinde dalış yapmak açık denizlerde balığa çıkmak geleneksel pazarlardan alışveriş yapmak dağlara çıkmak mümkün.



Otellerin çoğunda sağlık fitness ve güzellik programları sunuluyor.



Sıcaklık yıl boyunca 24-30 derece arasında en sıcak aylar aralık-ocak ve şubat aylarıdır.Başkenti PORT LOUİS dir. Otellerin çoğu lüks ve spa hizmeti vermektedir En önemli gelir kaynağı şeker kamışıdır Bu yüzden adaya şeker adası da denilmektedir Gelin bu güzel adayı birlikte keşfedelim öncelikle adada yelkenle gezintiye çıkabilirmercan resiflerinde dalış yapabilir ya da geleneksel pazarlarındadolaşabilirsiniz. Maceraseverler için adada dağcılıktan jip safariye kadar bir çok aktivite bulunmaktadır.


MAVİ SAFARİ TURU:
mercan kayalıklarını gözlemleyebileceğiniz ve çeşitli balıkları görebileceğiniz eşsiz bir sualtı deneyimi..

KATAMARAN TURU:
Katamaran ile diğer adaları keşfe çıkabilir ve bu yolculuğu yunusların dansı eşliğinde yapabilirsiniz..

ADANIN GÜNEYİ:
Mauritiusun güneyinde sönmüş trou aux cerf volkanını keşfe çıkabilirsiniz.Black river ulusal parkı şelaleler chamarel in yedi renkli dünya ve kutsal olduğuna inanılan grand bassin gölü gezilecek yerler arasında…
Afrika hint ve fransız mutfağının leziz örneklerini okyanus manzarası eşliğinde tadabilirsiniz.

DİL:
Adada resmi dil ingilizce, fransızca ve creole(afrika dillerinin karışımı ingilizce ve fransızcadan oluşur.).

Ülkemize vize uygulamıyor.


PARA BİRİMİ:
Mauritius rupisi .











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder