Salı, Ağustos 23, 2011

şam tatlısı tarifi hatay usulü

Şam Tatlısı(Şam Bali)-Hatay Usulü Şila için



Şerbet için:
1,5 kilo şeker ve annemin tarifine göre tencereye koyduğunuz şekeri üç parmak geçecek kadar su. Yarım limonu da koyun ve 20 dakika kaynatın.Ilımış olsun.

Daha sonra
Malzemeler:

1 kg. irmik
250 gr. şeker (ağır şekerli sevmezseniz tatlı şerbetli olduğundan hamurundaki şekeri biraz azaltabilirsiniz)
500 gr. süt (su da kullanılabilir ama süt lezzet verir ve çocuklar için daha iyidir)
1 tatlı kaşığı karbonat

Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp biraz dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra yarısını yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Araya dövülmüş ceviz içiyle tarçını karıştırıp arzuya göre dilediğiniz kadar serpiştiriyorsunuz çok da abartmayın Geri kalan hamuru parça parça üzerine yerleştiriyoruz ki cevizler dağılmasın hamura karışmasın
Fırına sürmeden önce üzerine, kaynamış olan şerbetten birazcık alıp içerisine pekmez koyarak fırçayla sürüyoruz ki parlak ve kızarmış görüntüyü yakalayalım. Son işlem olarak dilimlere ayırıp her dilime bir yerfıstığı koyuyoruz ve fırına veriyoruz. Ne yazık ki pişirme süresini bilmiyorum kızarana kadar pişmesi lazım haliyle altının pişmesini kontrol için cam tepsi ideal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder