Cuma, Ağustos 26, 2011

pudra nedir

Pudra, cilt üzerindeki kusurları ve gözaltı torbalarını küçük makyaj hileleri ile kapatmak konusunda son derece etkili bir uygulamadır. Ayrıca Gün boyunca yüzümüzdeki , çene, burun, alın gibi parlayan noktaları kapatmak ve başarılı bir makyaj için pudra uygulaması gereklidir. İki tip pudra vardır. Toz ve kompakt olanlar. Komptakt pudralar taşıma ve pratik kullanımları açısından edilmektedir. Pudra uygulamadan önce, cildinizin yapısını ve özelliklerini bilmenizde fayda vardır. Kuru bir ciltde uygulanacak pudra, cilt üzerinde pudranın dökülerek pul pul görünmesine sebep olabilir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, cildinizi nemlendirmeniz, pudra uygulamasının başarısı için, büyük önem taşımaktadır. Pudra kullanımı için dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan biri, pudraların kullanım ömürleridir. Toz pudralar açıldıktan ve kullanılmaya başladıktan 2 buçuk 3 yıl sonra özelliklerini kaybetmektedirler. Kompakt pudraların kullanım süreleri ise çok daha kısadır. Eğer kullandığınız bir kompakt pudra ise, kullanım süresi maksimum 7-9 olacaktır.


Bir pudranın kullanım ömrünün dolup dolmadığını, kokusundaki ve görüntüsündeki değişimden anlamak mümkün olabilir. Ayrıca, son derece sertleşen yapısından da bunu kolayca anlamak mümkündür. Pudranızı azami bir zaman diliminde, özellikleri bozulmadan kullanabilmek için, kullanım sonrasında kapağının sıkı bir şekilde kapatılması gerektiğini unutmayınız.

Pudranın genel kullanım amacı yüzdeki parlak alanlardan kurtularak, yüze mat bir görünüm kazandırmak ve uygulanacak diğer makyaj ürünlerinin aktif bir şekilde kullanımlarına zemin hazırlamaktır.

Eğer kullandığınız bir toz pudra ise, pudra ponponu yardımı ve çok hafif vuruşlarla uygulamaya başlayabilirsiniz. Önemli olan, pudrayı çok ince, belirgin olmayacak ve bütün yüzü aynı şekilde kapsayacak bir biçimde uygulamaktır. Pudra uygulaması ile amaç, yüzünüzü makyaja hazırlamak olmalıdır. Yapılmaması gereken şey ise, pudra ile yüze renk vermeye çalışmaktır. Pudra uygulaması bittikten sonra, bir fırçayı yüzünüzde yumuşak hareketlerle gezdirirseniz, hem pudra fazlalıklarını almış, hemde daha mükemmel bir sonuç elde etmiş olursunuz.

Kompakt pudraların kullanımında bir fırça kullanmak daha akılcı olacaktır. İyi bir pudra fırçasının kılları uzun, sık ve yumuşak olmalıdır. Bu özellikleri sayesinde, pudranın yüz üzerinde en etkin şekilde yayılmasını sağlar. Bir pudra fırçası alırken, kaliteli ve mümkünse doğal kıllardan üretilmiş fırçaları tercih etmeniz, başarılı bir makyaj ürünleri elde etmenize olanak sağlar. Genelde fırça darbelerinin yönü sağdan sola ve yukardan aşağıya doğru olmalıdır. Fırça darbeleri bir taraftan diğerine ne kadar kesintisiz ve hızlı bir biçimde uygulanabilirse, o kadar başarılı sayılabilir. Alın bölgesi, çene ve burun gibi, yansımaya daha elverişli bölgelerde, diğer bölgelere oranla daha fazla pudra kullanılması düşünülebilir. Yüzdeki bölgesel izlerin kapatılması isteniliyorsa, pudra uygulamasını biraz daha baskı uygulayarak, arzu edilen bölgelere tatbik etmek, daha iyi sonuç verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder