Cuma, Ağustos 26, 2011

büryan kebabı zahide

Büryan Kebabı - Zahide'nin Mutfağı: İstanbul






MALZEMELER: 1kg Kuzu kol (parçalara bölünmüş),2 su bardağı pirinç, 1 adet domates, 2 adet kuru soğan, taze nane

YAPILIŞI:

Parçalara bölünmüş kuzu kol yıkandıktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenir düdüklü tencerede haşlanır. 1 domates ve soğan soyulup doğranır. Soğanlar zeytinyağında kavrulur. 2 su bardağı pirinç yıkanıp, kavrulan soğanlara ilave edilir. Tane tane olan pirinçlere renk vermesi için rondodan geçirilen domates eklenir. Pilav, domateslerle karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve servis tabağına yayılır. Haşlanan kuzu etleri pilavın üzerine yerleştirilir. Etlerin suyu da ilave edildikten sonra Büryan Kebabı fırında pişirilir. Pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15dk pişirilmesi kafidir. Pişen kebaba taze naneler eklenir, Büryan Kebabı servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder