Cuma, Ağustos 26, 2011

Sütlü Kayısılı Muhallebi - Zahide'nin Mutfağı: İstanbul

Sütlü Kayısılı Muhallebi - Zahide'nin Mutfağı: İstanbul





MALZEMELER: ½ kg kayısı, 1 fincan fındık içi, tarçın
Muhallebi için: Haşlanmış kayısının suyu, 1 su bardağı süt, nişasta
YAPILIŞI:

Kayısılar ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır. Haşlanması için su ilave edilir ve ocağa yerleştirilir. Haşlanan kayısıların suyu da kullanılacağı için kayısılar tencereden alınır. Muhallebi için yaklaşık 1 su bardağı süt çukur bir tabağa konur. Eklenen nişasta soğuk sütte eritilir ve yavaş yavaş karıştırılarak kayısıların suyuna ilave edilir. Sürekli karıştırılan muhallebi kaynadığı zaman altı kapatılır ve kayısılar ilave edilir. Kayısıları ilave edilen muhallebi blenderdan geçirilir. Servis tabağına alınan tatlıya biraz fındık içi ve tarçın ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder