bu tatlımızın adı özünde güllü aş ama zamanla kaynasarak değiserek güllaç adını almıs ve bu sekilde sembolleşmiş
Malzemeler:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz (içine)
Çeyrek çay bardağı gül suyu(istege baglı),
2-3çorba kaşıgı vanilyada tercih edilebilir.
üzeri için 1 Adet nar(şimdi zor bulunur),üzerine çekilmiş fındık,antep fıstığı,kren şanti,şimdi dondurmada kullanabilirsiniz.
Yapılışı:Sütü ısıtın. 2 Su bardağı tozşeri ilave edip (vanilya kullanırsanız vanilyayıda ilave edin),kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp,tepsi içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın.Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.
Kalan sütü üzerine dökün.Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle yada diğer tercihlernizle süsleyerek servis yapın.
çok basit ama bir o kadarda lezzetli ve hafif bir tatlı.
Afiyet olsun…
ALINTI

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder