Cuma, Ağustos 26, 2011

marshmallowlu kurabiye

Evet arkadaşlar malumunuz ramazanı serif ayına girmiş bulunmaktayız,ramazan hiç güllaçsız olurmu???ramazan deyince aklıma o kadar güzel seyler geliyorki hiçbirşey olmasın ramazanda dedelerden en küçük torunlara kadar ailenin tüm fertlerinin toplandığı kalabalık,bereketli,bol sohbetli iftar sofralarının adı bile yeter.özenerek bezenerek onlarca hazırlanmıs adeta bir manzara resmi gibi dizilmiş muhtesem yemek sofralarının tadını almış olanlar bana hak verecektir bende şimdi size artık ramazanla sembollesmiş olan türk mutfağının meşhur tatlılarından güllaç tarifi vericem…

bu tatlımızın adı özünde güllü aş ama zamanla kaynasarak değiserek güllaç adını almıs ve bu sekilde sembolleşmiş
Malzemeler:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz (içine)
Çeyrek çay bardağı gül suyu(istege baglı),
2-3çorba kaşıgı vanilyada tercih edilebilir.
üzeri için 1 Adet nar(şimdi zor bulunur),üzerine çekilmiş fındık,antep fıstığı,kren şanti,şimdi dondurmada kullanabilirsiniz.

Yapılışı:Sütü ısıtın. 2 Su bardağı tozşeri ilave edip (vanilya kullanırsanız vanilyayıda ilave edin),kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp,tepsi içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Kenarlarını ortada toplayıp, katlayın.Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin.
Kalan sütü üzerine dökün.Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle yada diğer tercihlernizle süsleyerek servis yapın.

çok basit ama bir o kadarda lezzetli ve hafif bir tatlı.

Afiyet olsun…

ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder