Malzemler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 adet elma
- 1 adet muz
Hazırlanisi:
1) Once, süt ve unu karıştır.
2) ocakta boza kıvamı alıncaya kadar pişir ve sonra şekeride ilave edip karistirmaya devam et.
3) Seker icinde eridikten sonra ocagin altini kapat.
4) 3 kaşık olan labne peyniri de karıştırıp el mikseri ile çırp.
5) Bu arada milföy hamuru 4 parçaya bölünür tek parçalar halinde ısıtılmış fırında pişir.
6) Her ikiside soğuduktan sonra krema sıkma torbasına konup milföylerin üzerine sıkılır.
7) Son olarak, dilediğiniz meyvalarla ikram yapabilirsiniz.
NOT: Cok hafif ve lezzetli bir tatli. Iftardan sonra çayla beraber nefisss
ALINTI
1) Once, süt ve unu karıştır.
2) ocakta boza kıvamı alıncaya kadar pişir ve sonra şekeride ilave edip karistirmaya devam et.
3) Seker icinde eridikten sonra ocagin altini kapat.
4) 3 kaşık olan labne peyniri de karıştırıp el mikseri ile çırp.
5) Bu arada milföy hamuru 4 parçaya bölünür tek parçalar halinde ısıtılmış fırında pişir.
6) Her ikiside soğuduktan sonra krema sıkma torbasına konup milföylerin üzerine sıkılır.
7) Son olarak, dilediğiniz meyvalarla ikram yapabilirsiniz.
NOT: Cok hafif ve lezzetli bir tatli. Iftardan sonra çayla beraber nefisss
ALINTI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder